Buffon kakvog nikada nismo čuli: Sudac umjesto srca ima kantu za smeće!
Buffon nije mnogo pazio šta priča nakon meča. Bio je vidno frustriran.

Legendarni golman maksimalno iznerviran

Buffon kakvog nikada nismo čuli: Sudac umjesto srca ima kantu za smeće!

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon bio je više nego bijesan nakon sinoćnje eliminacije iz Lige šampiona.

Iako je njegov Juventus uložio maksimalan napor kako bi stigao zaostatak od 0:3 iz Torina, na kraju se ipak morao pomiriti sa ispadanjem jer je glavni sudac Michael Oliver dosudio penal za Real u 93. minuti nakon čega je Ronaldo bio siguran sa bijele tačke.

Buffon nakon meča nije pazio šta priča: "Penal je bio samo deset posto. Znam da je sudac vidio šta je vidio, ali definitivno je bilo diskutabilno. Nije bilo čisto kao suza. A ta situacija se desila u 93. minuti. Tim je dao sve na terenu, a ljudsko biće ne može uništiti snove na takav način nakon nevjerovatnog povratka", rekao je Buffon i nastavio:

"Definitivno ne možete imati srce u grudima, već kantu za smeće. Na kraju krajeva, ako nemate karakter da bi hodali na terenu poput ovog i sudili na ovakvom stadionu, onda možete sjediti na tribinama sa suprugom i djecom, piti vaš Sprite i jesti čips. Ne možete uništiti snove jednog tima. Nisam mu ništa rekao u tom trenutku, ali on nije imao nikakvo razumjevanje za ono što je učinio. Ako se ne možete nositi sa pritiskom donošenja ovakvih odluka, onda trebate ostati na trribinama uz čips".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Real Madrid je zaslužio da prođe dalje nakon dva meča. Želim im sve najbolje, za mene je uvijek bila velika čast igrati protiv ovog kluba, ali mi smo najmanje zaslužili da dođemo do produžetaka. Razočaralo me je što sam momke ostavio na cjedilu na kraju, ali priznao sam da je Real zasluženo prošao dalje, rukovali smo se i idemo dalje. Moramo biti fokusirani na ono što nam slijedi u Seriji A".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi