Buffon nema namjeru stati: Mogu još četiri - pet godina
Foto - EPA

Legendarni golman tvrdi

Buffon nema namjeru stati: Mogu još četiri - pet godina

M. Šljivak

Legendarni Gianluigi Buffon (43) nema namjeru da završi profesionalnu karijeru.


Iako su mu 43 godine na leđima Gigi će naredne sezone nositi dres Parme, a večeras je izjavom za Sky Sport Italia sve šokirao.

Buffon smatra da bez problema može igrati još četiri ili pet godina.

"Uvjeren sam da mogu raditi dobar posao u narednih četiri - pet godina", riječi su Buffona kojem se očigledno ne silazi sa gola.

Buffon je profesionalnu karijeru započeo daleke 1995. godine u dresu Parme, a od 2001. do 2018. godine je stajao među stativama Juventusa.

Nakon jedne sezone u PSG-u vratio se u redove torinskog giganta, gdje je imao ulogu rezervnog golmana, a nakon isteka ugovora ovog ljeta napustio je torinski tim.

Ipak, odlučio je kako još uvijek nije vrijeme za kraj karijere. Vratio se u tim u kojem je ponikao i sigurno će biti uzdanica u borbi za povratak u Seriju A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi