Buffon konačno otkrio zašto je rezao rukave na dresovima

Iskusni golman o "fudbalskoj modi"

Buffon konačno otkrio zašto je rezao rukave na dresovima

Legendarni Gigi Buffon je preuzeo ulogu manekena za L'Equipeov magazin Sport & Style, ali i govorio o izborima dresova iz dana u Parmi, Juventusu, te PSG-u čiji je danas član.

Buffon je u razgovoru za pomenuti magazin odgovorio na zanimljivo pitanje: Da li djeca postaju golmani kako bi se mogli oblačiti drugačije od ostalih igrača?

"To je dijelom istina. Želio sam biti drugačiji od ostalih. Želio sam svoju posebnu 'uniformu', rukavice, kapu, ali sam želio i ulogu u timu koja nosi puno odgovrnosti", poručio je Buffon.

Buffon je među prvim golmanima koji su počeli braniti u dresovima kratkih rukava, a svojevremeno je sam "prekrajao" svoju opremu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mislim da sam prvi golman koji je sistematski rezao rukave na dresu. Jedan sam među prvima i koji je želio nositi isti dres kao igrači, dok sam branio u Parmi. Kada smo igrali kući ja bi nosio gostujući dres i obratno. Tako sam želio pokazati da sam dijelom tima", istakao je italijanski čuvar mreže, pa dodao:

"Rukave nisam rezao da bih pokazao mišiće ili bilo šta slično, to sam radio jer mi je tako bilo praktičnije i osjećao sam se ugodnije. Također, i jer tako imam više osjećaja kada me lopta pogodi u podlakticu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edino
Bravissimo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije