Buffon: Mbappe? Jednom mi je Barzagli nešto rekao...
(Foto: EPA)

Gigi o mladoj zvijezdi PSG-a

Buffon: Mbappe? Jednom mi je Barzagli nešto rekao...

M. Šljivak

Kylian Mbappe je sa samo 19 godina jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Mlada zvijezda PSG-a na terenu djeluje potpuno nezaustavljivo i veoma je cijenjen i među protivnicima.

Da će Mbappe biti veliki grač znao je i golman PSG-a, 40-godišnji Gianluigi Buffon, koji je ovog ljeta stigao iz Juventusa i koji je otkrio zanimljivu priču nekadašnjeg saigrača Andree Barzaglija.

"Nakon utakmice Lige prvaka protiv Monaca razgovarao sam sa Andreom Barzaglijem, jednim od mojih najboljih prijatelja. Rekao mi je: Gigi, u 20 godina karijere nisam vidio ovako brzog igrača. Tako brzo trči sa loptom i imao sam ogromne probleme da ga čuvam", istakao je Buffon, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ove riječi imaju veliku težinu, jer kada je Barzagli potpuno skoncentrisan i zdrav, strašan je defanzivac. Iz njegovih riječi jasno je da je Mbappe nešto drugo u odnosu na ostale", rekao je Buffon.

Mbappe će i ove sezone uz Neymara i Edinsona Cavaniaj biti glavna uzdanica PSG-a na putu ka trofejima, a dodatnu sigurnost je timu iz Pariza donio i legendarni Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi