Buffon neslavno debitovao za PSG, ali ima dobro opravdanje

Primio četiri gola od niželigaša

Buffon neslavno debitovao za PSG, ali ima dobro opravdanje

Legendarni Gianluigi Buffon danas je debitovao za svoj novi klub Paris Saint-Germain, ali prvu utakmicu baš i neće pamtiti po dobrom.

PSG je u jednoj kontrolnoj utakmici odmjerio snage sa niželigašem Chamberyjem, a Buffon je primio dva gola u porazu 4:2.

Da za Buffona stvari budu još gore, Buffon je skrivio i penal i to već u petoj minuti utakmice nakon kojeg je Chambery i poveo. Buffon je kapitulirao i u 44. minuti, a onda je drugo poluvrijeme proveo na klupi za rezerve.

Dobro opravdanje Buffonu može biti činjenica da je PSG na utakmici protiv Chamberyja igrao pretežno sa malo poznatim fudbalerima koji su rođeni između 1998. i 2001. godine. Pored Buffona su, od poznatijih igrača, u timu PSG-a bili su Jese Rodriguez i Adrien Rabiot.

Top Komentari

Edoni
‘Steta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti