Neymaru ponuđena rekordna plata samo da ostane u PSG-u

Predstavnici brazilskog asa pozvani na razgovore

Neymaru ponuđena rekordna plata samo da ostane u PSG-u

U PSG-u su svjesni da odlazak Ronalda iz Real Madrida znači i da će prvi čovjek Kraljeva Florentino Perez uskoro krenuti u lov na novu superzvijezdu za svoj tim.

Na vrhu liste Kraljeva je, navodno, Neymar. O potencijalnom transferu Neymara u Real se špekuliše već neko vrijeme, a navodno PSG želi uraditi sve kako do istog ne bi došlo.

Podsjetimo, Neymar je prošlog ljeta postao najskuplji igrač svih vremena kada je za 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG, a ukoliko uspiju pregovori sa njegovim zastupnicima Brazilac bi na Parku prinčeva mogao imati primanja u rangu onih Messija u Barci.

Neymar je po dolasku u PSG potpisao petogodišnji ugovor po kojem zarađuje 37 miliona eura godišnje, ali Parižani su sada na razgovore pozvali njegove predstavnike i navodno su spremni svojoj prvoj zvijezdi ponuditi novi ugovor i platu koja bi bila u rangu Messijeve u Barci, koji je sa 50 miliona eura godišnje najplaćeniji igrač svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pošto Neymar nema otkupnu klauzulu u ugovoru sa PSG-om, plan Reala je da ga ubijedi da sam zatraži transfer od svog trenutnog kluba, prenosi španski AS.

Ukoliko im ovaj plan ne uspije, Kraljevi navodno imaju i plan B, a to je krenuti u realizaciju transfera druge zvijezde PSG-a, mladog Kylana Mbappea koji je sedam godina mlađi od Neymara, ali i nešto jeftiniji na tržištu igrača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi