Buffon objasnio kako je došlo do velike greške

Zbunio se

Buffon objasnio kako je došlo do velike greške

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon je sinoć napravio vjerovatno najbizarniju grešku u svojoj prebogatoj karijeri.

U susretu sa Španijom, Buffon je praktično poklonio vodstvo Crvenoj furiji kada je u 55. minuti istrčao pred Vitola i pogrešno procijenio putanju lopte, nakon čega je fudbaler Seville pospremio loptu u praznu mrežu.

Nakon utakmice, Buffon je bio najtraženiji u mix-zoni, a novinarima je odgovorio kako je došlo do ove nesvakidašnje greške.

"Imao sam previše ideja u glavi u tom trenutku. Mislio sam o tome kako udariti loptu, a onda sam vidio Vitola i prepao sam se da ću je ispucati pravo u njega. Iskreno, mislio sam da će ga čuvar zaustaviti, ali to se nije desilo", rekao je Buffon, te nastavio:

"Za 18 mjeseci ću se vjerovatno smijati ovome. Ako mi se isto ponovi u bliskoj budućnosti, neće mi baš biti do smijeha".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Buffon nije zaboravio pohvaliti svoje saigrače.

"Nije nam bilo lako vratiti se nakon svega, ali moje kolege su pokazale nevjerovatan karakter i ja im čestitam na tome. Zasluženo smo izvukli remi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti