Buffon objasnio zašto je napustio PSG: Ponuda je bila primamljiva, ali...
Buffon je imao ponudu PSG-a da bude drugi golman naredne sezone

Problem nisu bile njegove godine

Buffon objasnio zašto je napustio PSG: Ponuda je bila primamljiva, ali...

S. Pašalić

Gianluigi Buffon je nakon samo jedne sezone provedene u PSG-u najavio da odlazi iz ovog kluba.

Legendarni 41-godišnji golman je osvojio naslov prvaka Francuske sa PSG-om, a često se borio za mjesto prvog golmana sa 26-godišnjim Alphonseom Areolom te je ove sezone branio u samo 25 utakmica u svim takmičenjima.

Sada je Buffon otkrio da mu je PSG samo ponudio ulogu drugog golmana za sljedeću sezonu iza svog mladog rivala. Stoga je odlučio napustiti Park Prinčeva unatoč unosnoj ponudi na stolu.

"PSG mi je već prije pet mjeseci rekao da ću na kraju sezone dobiti ulogu drugog golmana", rekao je 41-godišnjak Corriereu dello Sportu.

"Od januara sam imao dosta vremena da razmislim o tome i došao do zaključka da to nije za mene, pa sam odustao od mnogo novca i opcije za još jednu godinu"

"Njihov zahtjev bio je apsolutno legitiman, razumljiv i ponuda je bila primamljiva. Međutim, u dobi od 41 godine, imam tu gotovo fiziološku potrebu da osjećam uzbuđenje"

"Sada se nalazim u potpuno istoj situaciji kao prošlog ljeta, u izvanrednom stanju smirenosti, stanju potpunog opuštanja, gdje mi je sve otvoreno i moglo bi se završiti za 12 mjeseci ili za 15 dana", rekao Buffon o svojoj budućnosti.

"Dobio sam neke lijepe ponude, ali ako mi nedostaje potez koji tražim, onda bih poklonio godinu dana samo za sebe. Godina učenja"

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Volio bih pohađati trenersku školu, možda učiti da budem direktor sporta, ili čak poslovne škole, volio bih poboljšati svoje znanje engleskog jezika. Želim steći vještine koje su mi potrebne da bi sve opcije bile otvorene u budućnosti"

"Želim biti jasan, iskustvo u Parizu bilo je sjajno u svakom pogledu. Imalo je samo jednu negativnu manu. Oduzelo mi je vrijeme od moje žene i djece, ali ja ću imati vremena da to nadoknadim", zaključio je Buffon.

Top Komentari

luks-02
Oterali su ga zbog gola protiv Manchestra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi