Buffon: Pjanić je postao omiljen u svlačionici

Italijan osvojio "Zlatno stopalo"

Buffon: Pjanić je postao omiljen u svlačionici

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon dobio je prestižnu nagradu "Zlatno stopalo". 

"Zlatno stopalo" je priznanje koje se dodjeljuje igračima starijim od 28 godina koji su ostvarili uspjeh na klupskom i invidualnom planu, a dodjeljuje ga princ Albert od Monaka. 

"Zadovoljstvo je biti u Monte Karlu. Do sada sam dobijao značajne nagrade i nadam se da će ih u narednom periodu biti još. Što se tiče reprezentacije, možda smo u kvalifikacijama zaslužili da osvojimo više od sedam bodova u tri utakmice", kazao je Buffon, te se osvrnuo na pojačanja Juventusa. 

"Pjanić radi vrlo dobro i postao je omiljen u svlačionici. On, Alves i Higuain su velike kupovine Juventusa, radi se o ljudima velike važnosti", podvukao je.

Na pitanje da li mu je cilj nadmašiti Tottija, odgovorio je da će mu ugovor isteći kada bude imao 40 godina i da će s klubom odlučiti o budućnosti. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, za nagradu "Zlatno stopalo" još su bili nominovani Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Iker Casillas, Kaka, Thiago Silva, Andrea Pirlo, Wayne Rooney, Edinson Cavani i Frank Lampard.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi