Buffon: Samo dva golmana su ispred Harta
FOTO: EPA

Italijan poručio Guardioli

Buffon: Samo dva golmana su ispred Harta

Gianluigi Buffon smatra da su Pep Guardiola i Manchester City napravili grešku što su stavili u izlog Joe Harta. 

Engleski golman je nakon imenovanja Guardiole dobio do znanja da može potražiti novi klub, iako se nekada ni po koju cijenu nije izostavljao iz startne postave, a jedan od onih koji nisu saglasni sa ovakvom odlukom je i čuveni Buffon. 

"Hart je u ovakvom položaju bio i prije nekoliko sezona, a onda se vratio još jači. Svi znamo kakav kvalitet posjeduje i ličnost, koja je jedna od najvažnijih karakteristika kada si golman. U posljednjih pet ili šest sezona on stalno tvrdi da je jedan od najboljih golmana na svijetu", kazao je Buffon, te dodao:

"De Gea i Neuer su dva izvanredna golmana, a osim njih, ja ne vidim niti jednog drugog koji je na višem nivou od Harta", zaključio je Italijan. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za dovođenje Harta interes su pokazali Sevilla i Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi