Buffona ćemo još dugo gledati među stativama

Gigi nema namjeru da ode u penziju

Buffona ćemo još dugo gledati među stativama

Midhat Šljivak

Ikona Juventusa Gianluigi Buffon još uvijek nema namjeru da završi profesionalnu karijeru.

Iako je popularni Gigi prošlog mjeseca napunio 39 godina, još uvijek je neprikosnoven na golu Stare dame i nema namjeru da to mjesto bilo kome prepusti.

Takođe, identična situacija je i sa mjestom na golu u selekciji Italije, a menadžer najboljeg italijanskog golmana Silvano Martina je otkrio da bismo Buffona još dugo mogli gledati među stativama.

"On želi braniti na Svjetskom prvenstvu 2018. godine. Poznavajući njegov duh, formu i ljubav prema fudbalu, veoma je moguće da nastavi karijeru i nakon toga", istakao je Martina.

Kao zamjena za Buffona na golu Azzurra i Bianconera spominje se talentovani golman Milana Gianluigi Donnarumma. Ipak, Martina smatra kako će ovaj 18-godišnjak teško obući dres tima iz Torina.

"Nije lako uzeti igrača timu kao što je Milan. Svi govore o odlasku, ali Donnarumma želi ostati u klubu kojeg veoma voli. Svašta se može desiti, ali smatram da će on ostati u Milanu", istakao je Silvano Martina.

Buffon je dres Juventusa obukao 1999. godine. Stigao je iz ekipe Parme, a dresu tima iz Torina je osvojio gotovo sve i postao je jedan od najboljih golmana svijeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi