Buffonov crveni karton je trebao biti "adresiran" na Douglasa Costu?

Samo rijetki su primijetili ovaj detalj

Buffonov crveni karton je trebao biti "adresiran" na Douglasa Costu?

Gianluigi Buffon se, najvjerovatnije, sinoć oprostio od Lige šampiona na ne baš slavan način. Naime, legendarni golman Stare dame je isključen u sudijskoj nadoknadi drugog četvrtfinalnog duela sa Juventusom.

Juventus je uspio anulirati zaostatak od tri gola na Sanitago Bernabeu, ali je onda sudija Oliver dosudio kontroverzan penal za Real u 93. minuti, a Ronaldo rutinski pogodio za kraj snova Stare dame o polufinalu Lige prvaka.

Čim je nakon duela Benatije i Lucasa Michael Oliver pokazao na bijelu tačku uslijedili su burni protesti fudbalera Juventusa, na čelu sa iskusnim Gianluigijem Buffonom.

Buffonu je vrlo brzo Oliver pokazao crveni karton, pa je na gol Stare dame morao Szczesny. Ipak, nije bilo jasno zbog čega je Oliver odlučio kapitenu Juventusa pokazati direktan crveni karton, da li isključivo zbog prigovora ili je tu bilo nešto više?

Ipak, pojedinci su primijetili jedan detalj koji bi mogao riješiti ovu "misteriju". Naime, kada su fudbaleri Juventusa opkolili Olivera Douglas Costa je, čini se, gurnuo ili udario sudiju u predjelu rebara, iako se to ne može sa sigurnošću tvrditi nakon pregledavanja snimka, a vrlo je moguće da je engleski arbitar zaključio da je to učnio Buffon.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, u trenutku kada se Oliver okrenuo ispred njega se našao Buffon, dok se Costa "izvukao". Ipak, da li se Costa zaista izvukao na štetu svog golmana teško je sa sigurnošću tvrditi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti