Krivac za Juventusove muke - Pierluigi Collina

Prvi čovjek Stare dame zna šta je korijen problema

Krivac za Juventusove muke - Pierluigi Collina

O sinoćnjem duelu Real Madrida i Juventusa na Sanitago Bernabeu je već rečeno sve što se imalo reći. Vjerovatno nema osobe na svijetu koja nije upoznata sa dešavanjima iz Madrida, a da je barem malo zanima fudbal ili sport u globalu.

Debate o spornom penalu kojeg se "odvažio" svirati Britanac Michael Oliver potrajale su duboko u noć, a prenijele su se i na dan poslije utakmice. Vjerovatno će rasprave potrajati još dugo, makar do sljedeće fudbalske kontroverze.

Imao je šta reći nakon što je njegovoj Staroj dami slomljeno srce na Bernabeu i predsjednik Juventusa Andrea Agnelli. Agnelli je međutim krivca za, po njemu, nepravdu pronašao u čovjeku na kojeg vjerovatno niko nije pomislio u trenucima kada je Oliverova ruka pokazala na "kreč" i kada je Ronaldo zakucao snove Juventusa o prolasku u polufinale Lige prvaka - predsjednik Stare dame je "glavnim i odgovornim" za muke Juvea (ali i drugih italijanskih klubova) proglasio Pierluigija Collinu.

Šta je nekada najbolji svjetski sudija, koji već godinama nije obukao arbitarski dres skrivio Agnelliju?

Pierluigi Collina je danas, između ostalog, i UEFA-in "šef" sudija i čovjek koji sudjeluje u procesu izbora arbitara za mečeve, a predsjednik Juventusa smatra da upravo on, sada već po tradiciji, italijanskim klubovima u međunarodnim takmičenjima dodjeljuje sudije koje i nisu nakolonjene ekipama sa Apenina.

Zamjerio je Agnelli Collini i činjenicu da "opstruira" uvođenje VAR-a u međunarodna klupska takmičenja i time šteti upravo italijanskim klubovima, pošto "prave" sudije očigledno ne žele pravedno donositi odluke na utakmicama koje igraju ekipa iz Serije A.

"Moramo ostati smireni i analizirati situaciju. Vidim da se u mnogim ligama uvodi VAR, ali vidim i incidente u kojima se sudi protiv italijanskih klubova, kao što je faul nad Cuadradom, suđenje Milanu protiv Arsenala i ovo sa Juventusom večeras. Mislim da je to dokaz da nam je potreban VAR u Ligi prvaka... Ne radi se ovdje o jednom ili dva boda, nego je riječ o plasmanu u narednu fazu turnira koji donosi veliki novac i prestiž. Ne smijemo dozvoljavati ovakve stvari", istakao je Agnelli, pa se potom osvrno na Collinu i njegovu ulogu u čitavoj "nepravdi prema Italijanima":

"Iz nekog razloga sujeta čovjeka koji određuje sudije je tolika da on 'naučno' pokušava dokazati da je nepristrasan prema italijanskim klubovima, pa konstantno za ovakve utakmice postavlja sudije koje su protiv klubova iz Italije".

"Nije to samo slučaj sa Juventusom. Romi nisu svirani penali protiv Barcelone, Milan je ispao iz Lige Evrope od Arsenala, a nama se ovo desilo večeras. To je tehnički problem jer UEFA nema dovoljno dobre sudije... Možda im mi možemo pomoći da ih obuče... Kada se radi o nokaut fazi moramo brzo što bolje obučiti sudije, povjeriti zadatke pravim ljudima i pomoći im da što prije uvedu VAR", poručio je Agnelli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osvrnuo se Agnelli i na "dželata" njegovog kluba Michaela Olivera i istakao da će vjerovatno Englez biti najviše razočaran nakon što se stišaju strasti.

"Igrači prave greške, a prave ih i sudije, ali ovaj sudija je potpuno izgubio kontrolu nad situacijom. Sudija koji je sudio u Madridu je morao gledati i prvu utakmicu četvrtfinala, shvatiti da je crveni karton za Dybalu bio preoštar, razumijeti i neke druge odluke i kontekst istih... Oliver će, kada se osvrne na sve i shvati šta se desilo, vjerovatno biti najviše razočaran", dodao je Agnelli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi