Buffonu Messi nije ni u TOP 5 napadača protiv kojih je igrao

Iznenadio mnoge

Buffonu Messi nije ni u TOP 5 napadača protiv kojih je igrao

E. Čaušević, foto: EPA

Legendarni italijanski golman Gianluigi Buffon privukao je dosta pažnje nakon što je izabrao pet najboljih napadača protiv kojih je imao priliku da igra.

Buffon je u svojoj karijeri imao priliku da se susretne sa mnogim fudbalskim zvijezdama koje su mu pravile mnogo problema pred golom, no ipak, uspio je na kraju da svede listu najboljih na pet ubitačnih napadača.

Ono što je iznenadilo mnoge jeste činjenica da Buffon nije na ovu listu uvrstio Lionela Messija. Ruku na srce, argentinski napadač je tek ove sezone uspio da postigne gol Buffonu, no očito da mu to nije bilo dovoljno da uđe u TOP 5.

"Instinkt napadača je nešto nevjerovatno i s tim se jednostavno rodiš. Postoje petorica kod kojih sam to vidio i zbog čega golmani jednostavno pate. To su su dva Ronalda, Batistuta, Inzahgi i Harry Kane. Ne plašim se nikoga i sretan sam što sam igrao protiv najboljih. Kane je svakako u toj kategoriji jer nevjerovatno s kojom lakoćom daje golove", rekao je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi