Kane od jučer pravi društvo Džeki pored dvojice vanzemaljaca
Posljednji najbolji strijelac Evrope prije početka ere Messija i Ronalda bio naš Edin Džeko, i to davne 2009. godine.

Pored Messija i Ronalda se ovakvi uspjesi množe sa dva

Kane od jučer pravi društvo Džeki pored dvojice vanzemaljaca

Engleski napadač Harry Kane je jučerašnjim hat-trickom protiv Southamptona (5:2) stigao do brojke od 56 golova postignutih u 2017. godini i tako pretekao Messija, te završio kao najbolji strijelac Evrope za ovu godinu.

Kane je tako uspio prekinuti sedmogodišnju vladavinu Messija i Ronalda, koji su bili najbolji strijelci Evrope u periodu od 2010. do 2016. godine.

Sve je počelo 2010. godine kada je Messi postigao 60 golova, koliko je godinu kasnije zabio i Cristiano Ronaldo. Argentinski čarobnjak je 2012. godinu završio sa nestvarnim 91 golom na kontu, a onda je Ronaldo tri godine uzastopno bio najbolji strijelac.

Portugalac je 2013. godine postigao 69 golova, 2014. godine 61 gol a 2015. godine 57 golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 2016. godini najefikasniji je bio Leo Messi, koji je tako prekinuo Ronaldov niz postigavši ukupno 59 golova.

Zanimljivo je da je posljednji najbolji strijelac Evrope prije početka ere dvojice "vanzemaljaca" bio naš Edin Džeko, koji je 2009. godine postigao ukupno 44 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi