Bugari iznenadili Šveđane, sramota Holandije
Foto: EPA

Grupa A. kvalifikacije za SP

Bugari iznenadili Šveđane, sramota Holandije

Večeras su odigrane tri utakmice Grupe A kvalifikacija za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Viđene su tri zanimljive utakmice i nekoliko iznenađujućih rezultata.

Bugarska je na svom terenu uspjela savladati Švedsku rezultatom 3:2, i na taj način prići na samo bod zaostatka u odnosu na večerašnje protivnike, kada je poredak u grupu u pitanju.

Poveli su Bugari preko Manoleva u 12. minuti, ipak Šveđani su samo četiri minute kasnije propustili veliku šansu za izjednačenje. Naime, Forsberg je promašio jedanaesterac. Ipak, u 29. gosti stižu do 1:1 i to preko Lustiga.

Samo četiri minute kasnije Bugarska ponovo vodi. Ovaj put pogodio je Kostadinov. Šveđani su nastavili igrati otvoreno, što im se isplatilo u 44. minuti kada je Berg donio novo poravnanje svojoj reprezentaciji.

Gol odluke postignut je za 79. minuti. Chochev je, na asistenciju Popova, pogodio s vrha kaznenog prostora i postavio konačnih 3:2 za Bugarsku.

Utakmica Francuske i Holandije je donijela novu blamažu Oranja, jer su Trikolori slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Griezmann je već u 14. minuti pogodio za 1:0, a iako je nakon toga Holandija solidno igrala na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Francuza.

Medvjeđu uslugu Holandiji učinio je Strootman koji je zbog drugog žutog kartona zaradio isključenje u 62. minuti.

Nakon toga, Francuzi su potpuno razbili protivnike, u 73. minuti je pogodio Lemar za 2:0. Isti igrač je u 88. minuti povisio na 3:0, dok je Kylian Mbappe u prvoj minuti sudijske nadoknade postavio konačnih 4:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


Veliko iznenađenje je priredila i reprezentacija Luksemburga koja je, na svom terenu, savladala Bjelorusiji s minimalnih 1:0.

Domaćini su bili ravnopravan protivnik čitavim tokom meča, a gol odluke je postigao Da Mota u 60. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti