Od ozbiljne reprezentacije, došli su do dna evropskog fudbala: Gibraltar im je zabio efektan pogodak

I to se dešava

Od ozbiljne reprezentacije, došli su do dna evropskog fudbala: Gibraltar im je zabio efektan pogodak

Haris Zilić

Zanimljivo je na terenima širom Evrope u utakmicama Lige nacija.

Pomalo iznenađujući rezultat je u Ludogoretsu na utakmici Lige C između Bugarske i Gibraltara.

Bugari vode sa 2:1, ali pogodak Gibraltara je svakako iznenađenje. Gosti sa juga postigli su efektan pogodak u 26 minuti.

Nakon kornera najbolje se snašao Chipolina i pogodio za 1:1, nakon čega je nastalo veliko slavlje gostiju.

Bugari su poveli sa 1:0 u 23. minut preko Antova, asistirao mu je Krastev, za 2:1 pogodio je Despodov u 36. minuti na dodavanje Stefanova.

Dodajmo da je asistent kod gola Gibraltara bio Britoo.

Ovo je inače utakmice grupe 4 Lige C, gdje je Gruzija osigurala plasman u ligu B kolo prije kraja, a recimo duel Bugarske i Gibraltara je za opstanak u Ligi C.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ako Bugarska slavio imala bi šest bodova, a Gibraltar jedan bod kolo prije kraja. Gibraltar je jedini bod osvojio upravo protiv Bugarske na domaćem terenu kada su remizirali 1:1.

Imaju jedan bod i gol razliku 2:13, a oba gola su postigli Bugarima čiji je reprezentativni fudbal u nevjerovatnom padu godinama.

Top Komentari

semirM
I na kraju ih ubili nogama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi