Igrao za velikane, a sada je završio u niželigašu za koji mnogi nisu čuli
FOTO: Radio Dobrudzha

Ne želi još da završi fudbalsku karijeru

Igrao za velikane, a sada je završio u niželigašu za koji mnogi nisu čuli

Haris Zilić

Čovjek koji je izgradio sjajnu karijeru u Evropi natupavši za Juventus, Fiorentinu, Manchester City, Sporting... danas je potpisao pomalo nevjerovatan ugovor koji je mnoge fudbalske zaljubljenike iznenadio.

Sa 36 godina na leđima legendarni Valeri Bojinov nema namjeru da okači kopačke od klin.

Iskusni Bugarin odradio je prvi trening sa niželigašem u Bugarksoj ekipom Dobrudzha Dobrich.

Dolazak Bijonva izazvao je veliki interes javnosti u Bugarskoj, ali i digao popularnost ovog malog i za mnoge nepoznatog kluba.

Nije prvi put da Bojinov realizuje sličan potez jer je prošle godine nosi dres Septemvrija iz Sofije.

"Ovdje sam da pomognem koliko god mogu, a ne da zauzmem mjesto nekog mladog momka. Da li ću pomagati unutar terena ili van njega stvar je dogovora i razgovora sa trenerom. Da bi ušao u igru, fudbaler mora biti 100% fizički i psihički pripremljen. Svakako i dalje želim biti na terenu, ali jedno je htjeti, a drugo je moći, vidjet ćemo šta će biti", rekao je Bojinov nakon potpisa.

Oglasi

Predsjednik kluba Yordan Yordanov ima ambiciju da Dobrudzha ostane u profesionalnom fudbalu, a u narednim godinama možda i napdne plasman u bugarsku fudbalsku elitu.

Dolazak Bojinova je jedan od prvih poteza kojeg su pozdravili i navijači ovog malog kluba iz Bugarske.

Boijnov je u novom klubu zadužio dres sa brojem 86 što je ujedno i godina njegovog rođenja (1986.).

Iako iza sebe ima bogatu i veliku karijeru za reprezentaciju Bugarske upisao je samo 43 nastupa uz šest postignutih pogodaka.

Najbolje partije pružao je u dresu Leccea gdje je skupio 65 utakmica i psotigao 16 golova. Upravo su mu partije u Lecceu otvorile put prema velikanima. Prvo Fiorentina, a zatim Juventus, Manchester City, Parma, Sporting, Verona.

Gledali smo ga i u regionalnom fudbalu gdje je nosio dres Partizana, a odigrao je i jednu utakmicu za Rijeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi