Bugojanke ovjerile titulu kolo prije kraja sezone

13. kolo Prve ženske lige FBiH (Jug)

Bugojanke ovjerile titulu kolo prije kraja sezone

S. Mlaćo

Nogometašice Iskre jučer su pobjedom nad Rosom Brandis (5:0) ovjerile šampionsku  titulu u Prvoj ligi Federacije Jug. 

Bugojanke su u Turbetu pružile još jednu veoma kvalitetnu i efikasnu partiju, pa pozitivan rezultat u njihovu korist nije izostao.

Iskra je povela  su šestoj minuti kada Ulmija Lužić trese mrežu domaće golmanice Elme Kundić, a za 2:0 pogodila je iskusna Elma Basara deset minuta kasnije.

U 24. minuti Lejla Koluh pogađa za 3:0, da bi ista igračica u 43.minuti postavila konačan rezultat prvog poluvremena, bilo je 4:0.

U drugom poluvremenu Bugojanke su stvorile par sjajnih prilika, ali u više navrata istakla se golmanica Rose Brandis Elma  Kundić koja je pokazala svoje kvalitete. Konačnih 5:0 postavila je Mirha Hadžo u 89.minuti, a nakon toga uslijedilo je veliko slavlje i pobjednička pjesma nogometašica Iskre.

Bugojanke se kolo prije kraja nalaze na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Željezničar 2011, a upravo će ova dva tima odmjeriti snage u posljednjem kolu na bugojanskom Jakliću.

Ipak, prvo mjesto nogometašicama Iskre neće donijeti direktan plasman u Premijer ligu, s obzirom da će isti morati izboriti kroz susrete baraža. U Bugojnu su uvjereni da imaju najkvalitetniju ekipu i nadaju se velikom uspjeh za klub, ali i sam grad koji već odavno nije imao većih uspjeha na sportskim poljima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi