Bugojno slavi veliki uspjeh juniora Iskre

Veliki uspjeh

Bugojno slavi veliki uspjeh juniora Iskre

Samir Mlaćo

Juniori NK Iskra jučer su u Zvorniku ostvarili historijski uspjeh za svoj klub. Naime, Iskrine nade u revanš susretu četvtrtfinala kupa naše zemlje u Zvorniku su remizirali sa Drinom (0:0) te tako na osnovu 2:0 iz prvog susret izborili prolaz  u polufinale kupa BiH.

U Zvorniku je viđena veoma zanimljiva i borbena utakmica. Iskra je imala nekoliko sjajnih prilika, ali i nogometaši Drine su nisu predavali. Vjerovali su da mogu postići jedan te onda na samom kraju krenuti po drugi pogodak.

U 21. minuti Kemal Hajdarević nije iskoristio jedanaesterac za tim iz Bugojna, a u 70. Drina je ostala bez Dragutinovića koji je zaradio crveni karton i već tada sve je bilo riješeno.

Nakon utakmice nastalo je veliko slavlje juniora Iskre i stručnog štaba te 30-tak navijača koji su prevalili veliki put da bi došli u Zvornik i podržali ekstra talentovanu generaciju tima sa Jaklića.

Trenerski dvojac na klupi juniorske selekcije Bugojanaca Samir Vrban i Haris Alispahić poslije utakmice nije krio oduševljenje, a kratko su nam rekli da su vjerovali u ove momke od samog početka, te da je ostvaren veliki uspjeh ravan senzaciji.

Iskrine nade će se u ždrijebu naći sa Borcem, Širokim Brijegom i Sarajevo, a otkrili su da će bilo kome od ovih timova pokazati zube kao i dokazati da nisu slučajno došli do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi