Bukti rat navijača Bayerna i Reala na Wikipediji: U centru pažnje sudija Cakir

"Cuneyt Cakir nastupa za Real Madrid na poziciji sudije"

Bukti rat navijača Bayerna i Reala na Wikipediji: U centru pažnje sudija Cakir

Real Madrid i Bayern su sinoć remizirali rezultatom 2:2 na Santiago Bernabeu u revanš susretu polufinala Lige prvaka, a Kraljevi su prošli u finale zahvaljujući pobjedi od 2:1 sa Allianz Arene.

Ipak, čini se da nijedna utakmica Real Madrida u Ligi prvaka ne može proći bez kontroverzi vezanih za suđenje, pa drugačije nije bilo ni sinoć.

Naime, nakon jednog centaršuta Kimmicha u finišu prvog dijela lopta je u kaznenom prostoru Reala u ruku pogodila beka Kraljeva Marcela. Ipak, sudija Cuneyt Cakir nije pokazao na bijelu tačku u ovoj situaciji, pri rezultatu 1:1.

Nakon meča je i sam Marcelo priznao da je bio penal, a navijači Bayerna su i dalje ogorčeni zbog Cakirovog previda, pa su sebi dali oduška na zanimljiv način.

Naime, stranica sudije Cakira na Wikipediji, online enciklopediji čije je sadržaj otvoren za modifikaciju, počela se mijenjati iz minute u minutu.

Prvo su, očigledno, navijači Bayerna promijenili uvod na stranici posvećenoj Cakiru od originalnog u sljedeći:

"Cuneyt Cakir je igrač Real Madrida koji za ovaj klub nastupa na poziciji sudije. Cakir nakon transfera u Real podrazumijeva da nije igranje rukom ako lopta dodirne ruku".

Nije se dugo čekalo ni na odgovor navijača Reala, pa je ubrzo uvod ponovo izmijenjen.

"Cuneyt Cakir je turski sudija na kojeg su navijači Bayerna ljuti jer dobro obavlja svoj posao i donosi ispravne odluke. Cakir ne smatra da je bilo igranje rukom kada druge sudije imaju bolji pogled na situaciju i ne označe igranje rukom".

Nije proteklo nekoliko minuta, a stranica je ponovo izmijenjena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Cekir je turski sudija koji ne zna ništa o suđenju i trebao bi biti kažnjen zbog posljednjeg meča, ali neću ga kriviti jer bi i ja vjerovatno uradio istu stvar da mi je Real platio onoliko novca koliko je njemu", jedna je od zadnjih izmjena koje se i dalje nastavljaju dok "bukti rat" na Wikipediji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi