Bukva, Đonlagić i Delibašić podnijeli ostavke

Košarkaški savez BiH u potpunom rasulu

Bukva, Đonlagić i Delibašić podnijeli ostavke

Tri ključna čovjeka iz Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Sejo Bukva, Mirsad Đonlagić i Mevludin Delibašić podnijeli su ostavke, prenosi Dnevni avaz. 

Podsjetimo, krajem prošle godine generalni sekretar KSBiH Dubravko Barbarić podnio je ostavku, a na proljeće je isto uradio predsjednik Upravnog odbora Aleksandar Fulurija, doduše iz privatnih razloga. 

Čini se kako sve ovo navodi na potpuno rasulo u Košarkaškom savezu jer još uvijek nisu pronađene zamjene za Fuluriju i Barbarića.

"Još u julu prošle godine napisao sam ostavku, ali sam je, na pritisak i zahtjev svoje baze (Kantonalni savez Tuzla), prolongirao i maksimalno se posvetio aktivnostima da spasimo Savez. OStavku sam aktivirao prošlog mjeseca. Jednostavno, ne vidim izlaz iz ove situavcije niti šansu da se stvari poboljšaju. Država je digla ruke, niko ne želi pomoći. Bez toga, nema smisla dalje raditi”, rekao je Đonlagić za Avaz.

S druge strane Bukva je istakao: 

"Podnio sam ostavku na sjednici Upravnog odbora Kantonalnog saveza Sarajevo, od kojeg očekujem da delegira novog člana rukovodstva KSBiH”, rekao je Bukva.

Podsjetimo, Finansijska policija već nekoliko mjeseci istražuje rad Košarkaškog saveza, a trenutno se dug istog procijenjuje na oko 2,3 miliona KM. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi