Bukvić: Velež ima dobrih pojedinaca, ali igramo kući i vjerujemo u pobjedu
Ekipa iz Doboja kod Kaknja protiv Veleža ide na pobjedu, te mjesto u sredini tabele Premijer lige

Golman Mladosti Doboj Kakanj za SportSport.ba

Bukvić: Velež ima dobrih pojedinaca, ali igramo kući i vjerujemo u pobjedu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nakon dvije pobjede protiv Željezničara i Olimpika u prošlom su kolu poraženi na gostovanju pod Bijelim Brijegom.

Nisu mogli izabranici Nemanje Miljanovića mogli više ni očekivati protiv Zrinjskog, jer su u ranoj fazi utakmice ostali bez Azura Mahmića, koji je dobio crveni karton. U sutrašnjem meču osim pomenutog Mahmića, šef struke će imati sve igrače na raspolaganju.

Posljednja prepreka za napadače Veleža sutra će biti golman Semir Bukvić. Ovaj 29-godišnjak za SportSport.ba istakaoje da vjeruje da njegova ekipa sutra može ponoviti utakmice protiv Željezničara i Olimpika, te ostvariti pozitivan rezultat.

"Iako smo izgubili protiv Zrinjskog pokazali smo da se i s igračem manje možemo nositi s kvalitetnim protivnikom. Ostaje žal što nismo cijelu utakmicu bili igrački ravnopravni, siguran sam da bi drugačije stvari bile na terenu", osvrnuo se na poraz od Zrinjskog.

Novi trener je donio nešto novo u svlačionicu kluba iz Doboja kod Kaknja

"Sigurno je da se radi o dobrom treneru i čovjeku, pravi profesionalac, nema puno galame, a posebno psovki što je karakteristično u našem nogometu. Ja sam zadovoljan s njegovim radom i vjerujem da ćemo to prenijeti i na zeleni teren u narednim utakmicama", kaže nekadašnji čuvar mreže Željezničara i Čelika.

Sutra u Kakanj dolazi "ranjeni" Velež nakon poraza od Olimpika

"Znamo da je Velež jako kvalitetna ekipa, imaju dosta dobrih pojedinaca i moramo biti veoma koncentrirani. S druge strane mi igramo na domaćem terenu i ako želimo da ostvarimo naš cilj, ne smijemo gubiti bodove kod kuće. Svi igrači osim Azura su u konkurenciji za meč, tako da se nadam da ćemo uz jednu dobru igru osvojiti tri boda", nada se Bukvić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je jedna od rijetkih ekipa koja "leži" ekipi Mladosti

"U posljednja tri meča ne znamo za poraz protiv Veleža. Prošle sezone smo ih dobili u Mostaru, dok smo kući igrali 2:2, vodili smo 2:0 i onda su se oni vratili i osvojili bod. Nadam se sutra isto dobroj utakmici, a vidjet ćemo ko će na kraju biti bolji, iskreno se nadam da će to biti naša ekipa", kazao je za SportSport.ba Semir Bukvić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi