Mladost se sporazumno razišla sa dvojicom nogometaša
Mirkov je u Mladosti ove sezone bio standardan u veznom redu, te je nejasno zbog kojih razloga napušta Doboj kod Kaknja.

Mirkov i Mujarić napustili Kakanj

Mladost se sporazumno razišla sa dvojicom nogometaša · Saznajemo

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će u okviru 8. kola Premijer lige na svome terenu dočekati tim mostarskog Veleža.

Sigurno da se očekuje dobra utakmica, jer su bodovi potrebni i jednima i drugima. Mladost nakon poraza od Zrinjskog želi protiv Veleža da popravi dojam, dok gosti iz Mostara, nakon "neočekivanog" poraza na Otoci kod Olimpika, žele da se iskupe za tu utakmicu.

Mladost je prošle sedmice raskinula ugovor s dvojicom nogometaša, Buhačom i Marićem, dok su u Kakanj stigli Ćerimagić i Žulj. Očito da igrački kadar nije kompletiran, odnosno da će biti još odlazaka, ali i dolazaka igrača.

Kako saznaje naš portal, Aleksandar Mirkov i Kemal Mujarić sporazumno su raskinuli ugovor s klubom iz Doboja kod Kaknja. Aleksandar Mirkov, 24-godišnji veznjak ove sezone je za Mladost odigrao šest utakmica, a u Kakanj je stigao u januaru ove godine. Iako je imao ugovor do ljeta 2022. godine, nakon razgovora s rukovodstvom kluba ovaj igrač je raskinuo ugovor, te će svoju sreću tražiti u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi nogometaš koji napušta Mladost je 21-godišnji krilni napadač Kemal Mujarić, ovaj nogometaš u ovoj sezoni upisao je četiri nastupa, dok je u Kakanj stigao u ljeto 2019. godine. Nastupao je još za Budućnost, Željezničar, Dugopolje i tursku Adanu. U dresu Mladosti odigrao je ukupno 13 utakmica, te je postigao jedan gol.

Fudbaleri Mladosti sutra će bez kartoniranog Mahmića dočekati Velež, a pozitivna stvar za stručni štab što je pravo nastupa stekao Ćerimagić, dok će u timu biti i Žulj, posljednja pojačanja kluba iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi