Omar Pršeš: Nisam igrao zbog mononukleoze, u Doboj Kakanj idemo vratiti pozitivan niz rezultata

Veznjak Veleža prebolio mononukleozu

Omar Pršeš: Nisam igrao zbog mononukleoze, u Doboj Kakanj idemo vratiti pozitivan niz rezultata

Omar Pršeš u proteklih je nekoliko kola 'misteriozno' nestao iz rotacije Feđe Dudića, barem u onolikoj mjeri u kojoj je bio od svog dolaska u Rođene. 

Krivac za to nisu bile Pršešove igračke sposobnosti, niti bilo kakav nesporazum s trenerom. Dapače, njegovo odsustvo itekako se osjetilo na rezultatima Veleža u posljednjih par kola. Krivac za sve bila je mononukleoza čija su antitijela nađena u njegovom organizmu nakon što se vrsni veznjak rođenih obratio klupskim doktorima nakon što je osjetio mučninu i slabost. 

Srećom, neugodna bolest sada je iza ovog 25-godišnjaka i u subotu bi u Doboj Kaknju trebao biti opet u punom pogonu. Pršeš je svjestan da Velež na subotnjem gostovanju ne čeka lagan posao i da će mlada ekipa Mladosti dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat. 

Omare, kao prvo kakvo je stanje sa zdravljem?

"Što se tiče mene, malo je ko znao da sam imao zdravstvenih problema" - govori Pršeš i nastavlja:

"Počelo je to već nešto prije utakmice sa Tuzla Cityjem, povraćanje, bolio me želudac, nakon toga sam izgubio snagu, na treningu bukvalno me već na zagrijavanju stiskalo u plućima kao da nisam dva mjeseca trenirao, poslije treninga temperatura, nemoć i tako stalno. Izvadio sam nalaze prije utakmice s Olimpikom i tad su mi javili da sam prebolovao mononukleozu, tj. u mom organizmu pronađena su antitijela te bolesti, te sam već u fazi oporavka. Hvala Bogu iz dana u dan sve je bolje, na treninzima nikakvih problema, čak sam i protiv Olimpika odigrao zadnjih dvadesetak minuta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protiv Olimpika ste pomao neočekivano poraženi a za vikend je ispred vas novo, nimalo lako gostovanje u Doboj Kaknju?

"Na utakmicu s Olimpikom ne bih se više previše vraćao. Neka bude da je to bio još jedan loš dan za cijelu ekipu. Tu smo utakmicu već ostavili iza sebe, arhivirali a sigurno je da smo izvukli pouke i sigurno da već u subotu protiv Mladosti idemo po pozitivan rezultat i da se iskupimo i vratimo u borbu za gornji dio tabele gdje sigurno i pripadamo. Vjerujem u ove momke, vjerujem u ovu ekipu, sigurno da će svaki igrač koji izadje u subotu na teren dati svoj maksimum i samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat. Znamo da neće biti nimalo lako no opet kažem, vjerujem u sebe, vjerujem u Velež i uradit ćemo sve da se kući vratimo s bodovima" - poručio je Omar Pršeš pred utakmicu u Doboj Kaknju. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi