Golijada u Bundesligi, a prva priča je "Zlatna kopačka"
FOTO: (AP Photo/Michael Probst)

Uzbudljiva subota na njemačkim stadionima

Golijada u Bundesligi, a prva priča je "Zlatna kopačka"

Haris Zilić

Uzbudljiva subota u njemačkoj Bundesligi gdje je u redovnom terminu od 15:30 odigrano pet mečeva osmog kola. Strijelci su bili dobro raspoloženi prvi dan ovog vikenda.

Stuttgart je gostovao Union Berlinu, a utakmica je završena rezultat 0:3 za goste koji nastavili sjajan niz i ostali na drugoj poziciji prvenstvene tabele. Vodeći gol za popularne Švabe dao je nevjerovatni Guirassy u 16. minuti i to mu je bio 14 pogodak u osam kola Bundeslige i s pravom konkuriše za "Zlatnu kopačku" ove godine.

Međutim, nakon gola peh za napadača Stutgarta jer je zbog povrede morao napustiti teren u 30. minuti i vdijet ćemo koliko će pauzirati.

Trijumf Stuttgarta potvrdio je Silas golom za 0:2 u 81. minuti utakmice, a konačnih 0:3 postavio je Undav u 88. minuti meča koji je upravo zamijenio fenomenalnog Sehoua Guirassya.

Darmstadt je dočekao favorizovani RB Leipzig. Utakmica je ponudila dosta uzbuđenja, a na kraju su slavili gosti rezultatom 3:1, susret je obilježila golčina Forsberga iz slobodnog udarca u 24. minuti meča. Za goste golove je još dao Openda koji je bio dvostruki strijelac, dok je za domaće pogodio Kempe.

Oglasi

Frebirug je dočekao Bochum i slavio rezultatom 2:1, a istim rezultatom je Bayer Leverkusen u gostima savladao Wolfsburg.

Odličan meč odigrali su Hoffenheim i Eintracht koji je na kraju pripao gostima iz Frankfurta rezultatom 3:1.

Današnji program od 18:30 zatvaraju Bayern i Mainz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U prvom meču osmog kola Borussia Dortmund je sinoć sa minimalnih 1:0 savladala Werder Bremen.

Nedjeljni program nudi još dva duela, a riječ je o mečevima Heidenheim- Augsburg i Koln - Borussia Monchengladbach.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi