Borussija rutinski protiv fenjeraša, kiks Leipziga, golijada u Leverkusenu
FOTO: EPA

Bundesliga - 16. kolo

Borussija rutinski protiv fenjeraša, kiks Leipziga, golijada u Leverkusenu

Haris Zilić

Odigrano je pet mečeva vandrednog 16. kola Bundeslige.

Borussija Dortmund je rutinski savladala fenjeraša Greuther Furth sa 3:0, a strijelac dva pogotka bio je Erling Haaland u 33. minuti iz penala i u 82. minuti nakon asistencije Brandta. Treći gol za Milionere dao je Malen u 89. minuti meča

Golijada je viđena u Leverkusenu gdje su igrali Bayer i Hoffenheim, a konačan rezultat je glasio 2:2.

Utakmicu bez pogodaka odigrali su Union Berlin i Freiburg, a u gostujućoj ekipi naš Ermedin Demirović je meč odgledao sa klupe za rezervne fudbalere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kiks u ovom kolu napravio je RB Leipzig koji je remizirao protiv Augsburga rezultatom 1:1, dok je Eintracht nešto ranije u sjajnoj utakmici savladao Borussiju Monchengladbach sa 2:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi