Sancho junak Dortmunda, Wolfsburg "otvorio" vrata Lige prvaka
FOTO: Bundesliga

Bundesliga, 32. kolo

Sancho junak Dortmunda, Wolfsburg "otvorio" vrata Lige prvaka

H. Zilić

Od 15:30 odigrana su četiri duela 32. kola Bundeslige.

Veoma zanimljivo je bilo u borbi za plasman u Ligu prvaka.

U sjajnoj fudbalskoj predstavi Borussija Dortmund je savladala RB Leipzig sa 3:2. Junak je bio Sancho koji je postigao pobjedonosi gol u 87. minuti meča.

Ovim trijumfom Borussija je skočila na četvrtu poziciju sa 58 bodova i u naredna dva kola očekuje nas paklena borba za plasman u Ligu prvaka između Borussije, Eintrachta u Wolfsburga.

Veliki posao u borbi za Ligu prvaka napravio je upravo Wolfsburg koji je sa 3:0 savladao Union Berlin i jednom nogom zakoračio u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kiks je napravio Leverkusen, remiziravši sa Werderom 0:0 i Apotekari su ovim remijem ispali iz svih kalkulacija za plasman u Ligu prvaka.

U utakmici bez rezultatskog značaja Hoffenheim je sa 4:2 savladao Schalke 04.

Top Komentari

Maestro
Ovakva ekipa Dortmunda bi šteta bila da ne igra LP sledeće sezone i siguran sam da bi se prilično rasprodala
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije