Ermedin Demirović zabio sedmi gol u sezoni i to učesniku Lige prvaka, golijada dvije Borussije

Leverkusen ne prestaje da melje

Ermedin Demirović zabio sedmi gol u sezoni i to učesniku Lige prvaka, golijada dvije Borussije

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 sati pratili smo pet utakmica 12. kola Bundeslige. Ermedin Demirović je bio junak Augsburga, golijadu smo vidjeli na meču dvije Borussije, a Bayer Leverkusen ne prestaje da melje...

Spomenimo prvo meč gdje je jedan od junaka bio bh. reprezentativac. Augsburg je rezultatom 1:1 remizirao u Berlinu kod Uniona, a prvi gol na meču je i to iz penala postigao Ermedin Demirović u 39. minuti.

Domaći tim mogao je do izjednačenja u 58. minuti, no Knoche za razliku od Demirovića nije pogodio s 11 metara. Dvije minute prije kraja Union ipak dolazi do boda kada je pogodio Volland. 

Što se Ermedina Demirovića tiče, ovo mu je već sedmi gol u Bundesligi ove sezone, a ima i tri asistencije te je sigurno najbolji igrač Augsburga.

Borussia Dortmund je s 4:2 savladala imenjaka iz Monchengladbacha. Pet golova vidjeli smo u prvom poluvremenu.

Gosti su u 28. minuti vodili 0:2 golovima Reitza i Konea, no već do 45. minute Borussia Dortmund je preokrenula preko Sabitzera, Fullkruga i Bynoe-Gittensa. Tačku na i u sudijskoj nadoknadi stavlja Malen. 

Oglasi

Bayer Leverkusen je slavio novu pobjedu. Rezultatom 0:3 pobijedio je Werder u Bremenu. Deman je načeo svoj tim autogolom u 9. minuti, Frimpong duplira prednost u 43., a konačan rezultat u 76. minuti postavlja Grimaldo.

Wolfsburg je na domaćem terenu s 2:1 bio bolji od RB Leipziga. Wind je pogodio za vodstvo Vukova u 9. minuti, izjednačio je Poulsen na startu drugog dijela, da bi Rogerio donio trijumf domaćoj ekipi.

Bodove su podijelili Freiburg i Darmstadt odigravši 1:1. Gosti su vodili preko Honsaka od 18. minute, no bod domaćima je spasio Holer u 35. minuti.

Dodajmo i to da se od 18:30 igra utakmica u Frankfurtu, a sastaju se domaći Eintracht i Stuttgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 12. kolo:

Union Berlin - Augsburg 1:1 (Volland 88'; Demirović 39' (P))
Borussia D. - Borussia M. 4:2
Werder - Bayer Leverkusen 0:3
Wolfsburg - RB Leipzig 2:1
Freiburg - Darmstadt 1:1
Eintracht Frankfurt - Stuttgart (18:30)

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hamdi kurtes
Zato je u repki rinaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi