Bundesliga jučer oborila rekord gledanosti

Televizija Sky će dobro profitirati

Bundesliga jučer oborila rekord gledanosti

Kao što se to moglo i očekivati, Bundesliga je jučer oborila rekorde gledanosti.

Njemački nogometni šampionat vratio se nakon dva mjeseca pauze. To je prva liga u Evropi koja je ponovo pokrenuta poslije pandemije koronavirusa.

Navijači su se uželjili nogometa, a obzirom da im nije dozvoljeno dolaziti na utakmice do daljnjeg, svi su se poredali pored malih TV ekrana.

Njih više od šest miliona samo u Njemačkoj pratilo je jučerašnje susrete. Zahvaljujući tome, televizija Sky, koja je prenosila utakmice, oborila je sopstveni rekord u gledanosti njemačkog prvenstva.

Jučer u 15.30 časova, kada su počeli prvi mečevi, Sky je pratilo 3,68 gledala na kanalima koji se plaćaju, a to je dvostruko više od uobičajne brojke za nogometnu subotu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim toga, 2,45 miliona gledala pratilo je utakmice na besplatnom TV kanalu Sport News, koji je dostupan svima.

Sigurni smo da će i ostale lige petice te TV kuće koje ih prenose obarati rekorde jednom kada se i ti šampionati nastave obzirom da će i u ostalim zemljama biti na snazi zabrana prisustva gledalaca.

Top Komentari

Ivica_Osim8
cuj dostupna svima prvi mi nemamo taj kanal
1 1
Austinpowers
bravo bosno i hercegovino sreca da mi nismo poceli ligu, jer imamo moja tv s onom kamerom kojom je charlie chaplin snimo filmove ne bi nas gledali ni u kambodzi i oni kao imaju prava na utakmice pu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti