Frane Čirjak i Toni Jović otišli kod bh. trenera - Pridružit će se i Samiru Zeljkoviću
Uzbekistanski klub postaje prava balkanska kolonija.

Bunyodkor potvrdio

Frane Čirjak i Toni Jović otišli kod bh. trenera - Pridružit će se i Samiru Zeljkoviću · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dva hrvatska internacionalca, a poznata lica s terena Premijer lige Bosne i Hercegovine, karijeru će nastaviti u Aziji. Idu kod bh. trenera, a pridružit će se i Samiru Zeljkoviću. 

Uzbekistanski Bunyodkor potvrdio je kako su dva nova pojačanja ovog kluba Frane Čirjak i Toni Jović.

Čirjak u Uzbekistan ide nakon što je prvu polusezonu igrao u Srbiji. Na 17 nastupa za Novi Pazar upisao je tri asistencije.

On je dijete Zadra. U Hrvatskoj je još igrao za Zagreb, a u inostranstvu se okušao u Luzernu, Lvivu, Lokomotivi iz Sofije, dok je u BiH nosio dresove Zrinjskog i Sarajeva.

Što se Tonija Jovića tiče, on u Aziju ide iz naše Premijer lige. Napustit će tako Slogu Meridian za koju je na 13 nastupa postigao šest golova i dodao četiri asistencije.

Oglasi

U Bosni i Hercegovini još je nosio dresove Posušja, Borca, Krupe, Širokog Brijega, Zrinjskog i Borca.

Do dolaska u Borac 2014. godine igrao je za hrvatske klubove. Redom, za SLogu NG, Mladost Cernik, Rijeku, Krk, Pomorac i Grobnican, a nosio je dresove Lottea u Njemačkoj i Aguilasa u Španiji.

Samir Zeljković stigao iz FK Sarajevo, tu su i bh. treneri

Zanimljivo, prije nekoliko dana je potvrđeno da će na posudbu u ovaj klub Samir Zeljković, član FK Sarajevo.

Zeljković je to potvrdio u kratkoj izjavi za SportSport.ba i naveo da će narednih godinu provesti u ovom klubu kao posuđeni član FK Sarajevo.

Stručni štab ovog kluba čine treneri iz naše zemlje. Ivan Bubalo je šef struke, a s njim će biti i dobro poznato lice bh. sportskoj javnosti. Radi se o Daliboru Šiliću.

U stručnom štabu su i Filip Zovko, Tomislav Kovač i Srđan Soldatović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi