Ima novi klub: Frane Čirjak stavio potpis na ugovor

Prvi put će se okušati u Srbiji

Ima novi klub: Frane Čirjak stavio potpis na ugovor · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dojučerašnji fudbaler FK Sarajevo, Frane Čirjak, ima novi klub. Po prvi put u karijeri okušat će se u Srbiji.

Frane Čirjak na kraju prošle sezone napustio je FK Sarajevo, a sada ima novi klub i to u Srbiji.

Ovaj hrvatski veznjak karijeru će nastaviti u ekipi Novog Pazara, što je zvanično potvrdio i sam srbijanski klub.

Ugovor s Novim Pazarom 28-godišnji Zadranin potpisao je na jednu sezonu, odnosno do ljeta 2024. godine.

Podsjetimo, on je minulu sezonu proveo u Sarajevu za koje je nastupio 21 put, no nije postigao gol niti upisao asistenciju. 

Oglasi

U Bosni i Hercegovini je još nosio dres Zrinjskog i to je tim u kojem je u karijeri skupio najviše nastupa, njih 79, uz dva gola i 10 asistencija.

Karijeru je počeo u Zadru, da bi 2015. godine ostvario transfer u švicarski Luzern odakle je 2017. godine stigao u Zrinjski. 

Godine 2020. iz Mostara odlazi u ukrajinski PFC Lviv,a nastupao je još i za Lokomotiv iz Sofije prije povratka u Bosnu i Hercegovinu i dolaska na Koševo u ljeto 2022. godine. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Inače, jedini trofej koji je u karijeri osvojio ovaj fudbaler je titula prvaka Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim 2018. godine.

Može se pohvaliti i da je tri puta nosio dres juniorske reprezentacije Hrvatske što su mu jedini nastupi za nacionalni tim u karijeri. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi