Toni Jović se oprostio od dobojske Sloge, karijeru nastavlja daleko van granica BiH

Odlazi nakon odlične polusezone

Toni Jović se oprostio od dobojske Sloge, karijeru nastavlja daleko van granica BiH · Saznajemo

Endin Čaušević

Toni Jović u prvom dijelu sezone pokazao se kao veoma dobro pojačanje u ekipi Sloge Meridian, ali kako stvari stoje nakon svega četiri mjeseca napustit će klub iz Doboja i karijeru nastaviti van granica Bosne i Hercegovine.

Jović je u Slogu Meridian stigao početkom septembra ove godine kao slobodan igrač nakon što mu istekao ugovor s Posušjem.

Ovaj 31-godišnji ofanzivac pokazao se kao pun pogodak kluba iz Doboja jer je Jović bio jedan od najboljih igrača Sloge u prvom dijelu sezone Premijer lgie naše zemlje.

Jović je na 13 utakmica u svim takmičenjima za Slogu uspio da postigne šest golova i doda četiri asistencije.

Međutim, nakon nešto više od tri mjeseca čini se da će Jović napustiti Slogu. Kako neslužbeno saznajemo Jović će karijeru nastaviti van granica naše zemlje, te se već oprostio od igrača i stručnog štaba Sloge.

Oglasi

Jović će najvjerovatnije karijeru nastaviti u dalekom Uzbekistanu i to u dresu Budyokora s kojim bi trebao potpisati ugovor i biti predstavljen kao novo pojačanje.

Ovaj 31-godišnjak, kako neslužbeno saznajemo, se danas oprostio od igrača i struke dobojske Sloge, te je to bio korektan rastanak njega i kluba u kojem je ostavio dubok trag za veoma kratko vrijeme.

Klub iz Doboja nije pravio Joviću problem oko odlaska u Uzbekistan, te su mu poručili da su mu vrata Sloge Meridian uvijek otvorena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jović je ponikao u Slogi iz Nove Gradiške, te je u Hrvatskoj igrao još za Rijeku, Krk, Pomorac i Grobničar. Imao epizode u njemačkom Lotteu i španskom Aguilasu, dok je u našoj zemlji pored Sloge igrao za Borac, Zrinjski, Široki Brijeg, Krupu i Posušje.

U Premijer ligi upisao je 183 nastupa u svim klubovima, zabio je 34 gola i dodao još 24 asistencije. U dva navrata sa Zrinjskim bio je prvak Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi