Navijači u čudu: Burak Yilmaz (36) potpisao na pet godina, klub nikada nije imao tako veliko ime

Turčin u Nizozemskoj

Navijači u čudu: Burak Yilmaz (36) potpisao na pet godina, klub nikada nije imao tako veliko ime

E. Škorić

Turski napadač Burak Yilmaz potpisao je za nizozemskog prvoligaša, ekipu Fortune Sittard.

Nema nikakve sumnje da je Yilmaz najveće ime koje je stiglo u ovaj klub. Proslavljeni turski napadač potpisao je ugovor na čak pet godina, a dolazi iz Lillea, s kojim mu je istekao ugovor.

Inače, plan je da Turčin dvije sezone bude igrač Fortune, a da potom preuzme ulogu jednog od trenera u klupskoj akademiji.

Yilmaz je prošle godine bio prvak Francuske s Lilleom, a igrao je još za Bešiktaš, Trabzon i Galatasaray, te je u karijeri postigao preko 300 golova.

"Ovo je divan dan za Fortunu Sittart. Doveli smo igrača sa velikim statusom. Uprkos svojim godinama, Burak je i dalje spreman i veoma motivisan. Uvjeren sam da će nam njegovo iskustvo pomoći kako na terenu, tako i van njega", rekao je tehnički direktor Fortune.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Vlasnik Fortune je turski biznismen Ozgur Isitan Gun, što možda najbolje daje odgovor na pitanje otkud da se Yilmaz odluči na dolazak u redove nizozemskog prvoligaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi