Burak je plakao kao malo dijete, a zatim su saigrači napravili potez kojeg nikad neće zaboraviti
Foto - Screenshot

Predivne scene

Burak je plakao kao malo dijete, a zatim su saigrači napravili potez kojeg nikad neće zaboraviti

Midhat Šljivak

Portugal je večeras u Portu s 3:1 savladao Tursku i plasirao se u finale baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Portugalci su imali dva gola prednosti u ovom meču, ali su Turci propustili veliku šansu da se potpuno vrate u meč.

Burak Yilmaz je smanjio rezultat na 2:1 u 65. minuti meča, a zatim je sedam minuta prije kraja dobio šansu da izjednači rezultat nakon što je dosuđen penal za Tursku.

Međutim, iskusni 36-godišnji napadač nije uspio da zabije gol. Loptu je poslao daleko preko gola, da bi kazna stigla u nadoknadi kada je Portugal postigao i treći gol.

Nakon utakmice Burak je bio neutješan. Plakao je kao malo dijete na sredini terena, ali ga saigrači nisu ostavili samog.

Pružili su mu veliku podršku i zagrljeni su dočekali kraj na centru.

"Na kraju utakmice napravili smo krug na centru i rekli smo Buraku: 'Trebao bi biti ponosan jer si kapiten ovog tima'. Bez njega ovaj tim ne bi bio ovdje. Jednostavno nekad treba imati sreće", rekao je selektor Turske Stefan Kuntz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Portugal će za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati protiv Sjeverne Makedonije.

Top Komentari

BosOzy
Burak je pogoidio precku an poslao loptu preko gola kao gore navedenu. Respekt Kunz treneru, pravi gest jednog vodje.
3 0
FahroKonjHodzic
Kakva nepravda sto je Burek promasijo penal
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi