Burak Yilmaz karijeru nastavlja u Francuskoj!

Novi izazov za iskusnog Turčina

Burak Yilmaz karijeru nastavlja u Francuskoj! · Zvanično

Burak Yilmaz iza sebe ima dobru sezonu u Bešiktašu, sezonu u kojoj je skupio 26 nastupa, postigao 14 golova i upisao sedam asistencija. Ipak, crno-bijeli su jedva čekali da Yilmaz napusti klub jer su njegova visoka primanja itekako opterećivala "uzdrmani" budžet.

Postao je tako 35-godišnji Yilmaz slobodan igrač ovog ljeta i odmah dobio ponudu za novi izazov. Ona je ekspresno prihvaćena i Burak Yilmaz je predstavljen kao novo pojačanje Lillea.

Lille se u prethodnim godinama bazirao na razvoj igrača, a "stari lisac" poput Yilmaza svojim iskustvom može samo pomoći mladim nadama francuskog kluba. Međutim, očekuju se od Turčina i golovi jer je u redove Doga stigao kao zamjena za Victora Osimhena koji je prodan Napoliju.

Burak Yilmaz je sa Lilleom potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo je za Yilmaza tek drugi angažman van rodne Turske (igrao je u Kini) u kojoj je igrao za sve timove iz velike četvorke: Bešiktaš, Galatasaray, Fenerbahče i Trabzonspor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi