Mourinho okrenuo broj starog prijatelja, i Tottenham kupuje u Lilleu

"Posebni" želi ofanzivnog veznjaka

Mourinho okrenuo broj starog prijatelja, i Tottenham kupuje u Lilleu

Čovjek o kojem se malo priča, a koji pravi "čuda" u fudbalskom svijetu je Luis Campos, danas sportski direktor Lillea.

Svojevremeno je Campos bio trener nekolicine portugalskih klubova, a onda se odlučio okrenuti potrazi za talentima. Ispotavilo se da je u tom poslu pravi maher.

Bio je skaut u Real Madridu u sezoni 2012/2013, doveo ga je tada na Santiago Bernabeu Mourinho, a kada je "Posebni" otišao, otišao je i Campos.

Campos je potom otišao u Monaco gdje je radio do 2017. godine i smatra se odgovornim za otkrivanje mladih igrača koje su Kneževi potom dobro unovčili - Mbappe, Bakayoko, Martial, Bernardo Silva...

Posljednje tri godine Campos radi u Lilleu i ponovo radi ono što je radio u Monacu. Lille se u proteklih nekoliko sezona pretvorio u tvornicu igrača, pa je ljetos zaradio 80 miliona eura prodavši Nicolasa Pepea Arsenalu.

Uskoro bi Lille trebao zaraditi istu cifru od transfera Victora Osimhena u Napoli, a Napoli bi mogao platiti i 25 miliona za Gabriela.

Međutim, ima Lille još igrača u izologu. Boubakary Soumare, Zeki Celik i Jontahan Ikone su igrači koji bi "Dogama" također mogli ovog ljeta donijeti dobru zaradu.

A upravo Jonathan Ikone je "natjerao" Josea Mourinha da okrene broj svog starog poznanika Camposa.

Francuski TF1 piše da je Tottenham stupio u vezu sa Lilleom i da se raspituje za svestranog ofanzivnog veznjaka koji je pod ugovorom s francuskim klubom do 2023. godine.

Vjeruje se da je 22-godišnji Ikone dostupan za transfer ukoliko na adresu kluba stigne zadovoljavajuća ponuda. Za sada nema konkretnih informacija koliko novca Lille želi za svog talentovanog veznjaka, ali je jasno da on neće biti jeftin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedno je sigurno, sve više evropskih velikana odlučuje "kupovati" u Lilleu.

Jonathan Ikone je, inače, produkt omladinskog pogona PSG-a koji ga je nakon posudba u Montpellieru na ljeto 2018. godine prodao Lilleu za pet miliona eura. U Lilleu se Ikone izborio i za nekoliko poziva u reprezentaciju Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi