Renato Sanches ipak nije propao: Odbijaju se ponude od 70 miliona eura...

Tako kaže gazda kluba

Renato Sanches ipak nije propao: Odbijaju se ponude od 70 miliona eura...

Lille postaje ozbiljna fabrika igrača. Doge su u proteklom periodu prodale nekoliko igrača najvećim klubovima za astronomske naknade, a ta praksa će se nastaviti i dalje.

Samo ovog ljeta će Lille prodati Victora Osimhena za 80-ak miliona eura, a mogli bi za fine novce otići i Gabiriel, Jonathan Ikone i još nekolicina igrača iz "izloga".

Ne razvija Lille samo vlastite igrače, već dovodi i mlade igrače koje odbace veći klubovi, oživljava ih i ponovo prodaje uz značajan profit.

To bi se mogo desiti i sa Renatom Sanchesom, mladim Portugalcem za kojeg se odavno smatralo da je "propao".

Kao tinajdžer, veliki talenat, danas 22-godišnji Renato Sanches je još 2016. godine iz Benfice prešao u Bayern za 35 miliona eura, ali se u Minhenu nije snašao, pa je uslijedila i poprilično neuspješna posudba u Swanseaju.

Međutim, prošlog ljeta Lille kupuje portugalskog veznjaka od Bayerna za 20 miliona eura i odma "radi čuda" sa njim.

Sanches se trgnuo i odigrao solidnu sezonu u dresu Lillea što je nagnalo evropske klubove da obrate pažnju na njega.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

A ako je vjerovati vlasniku Lillea Gerardu Lopezu, Doge su već odbile 70 miliona eura za Sanchesa.

Govorio je Lopez o politici kluba, transfer tržištu, ambicijama, pa istakao: "Pravo pitanje su konkurentnost i balans ekipe. Naši prioriteti. Na primjer, mi imamo ponude od 70 miliona eura i više za Renata Sanchesa. Nećemo ga prodati", rekao je Lopez.

Top Komentari

Sloboda
Prihvatili bi oni i 40 miliona za njeg, kojih crnih 70 su odbili
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi