Burch deklasirao Gradinu iz Tešnja

22. kolo A-1 lige

Burch deklasirao Gradinu iz Tešnja

D. Rakanović

Košarkaši Burcha večeras su ubjedljivo na svom terenu savladali Gradinu iz Tešnja rezultatom 114:58, u okviru posljednjeg kola regularnog dijela A-1 lige.

Domaći su u dvorani na Mojmilu odigrali odličnu utakmicu i na najbolji način završili regularni dio sezone. 

Utakmica je faktički bila riješena nakon prvog poluvremena kada je Burch stvorio 30 poena prednosti i bilo je jasno da će gosti iz Tešnja biti deklasirani. Domaći do kraja utakmice igraju jako i ozbiljno, tako da je prednost rasla iz minute u minutu, do konačnih 56 poena razlike.

Burch je do pobjede predvodio Husein Alivodić sa 21 poenom, uz devet skokova. Haris Karagić je ubacio 20, a Mirza Velić 18 poena, uz sedam asistencija. 

U ekipi Gradine istakao se Almin Ibrahimkadić sa 24 poena, a Nikola Nedinić je dodao 15 poena. 

Burch je ovom pobjedom završio regularni dio sezone na drugom mjestu sa omjerom 16:4, i u polufinalu će igrati protiv Gradine iz Srebrenika. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi