Burch na produžetke slavio u Lukavcu

A-1 liga, 18. kolo

Burch na produžetke slavio u Lukavcu

S. Mlaćo

U okviru 18. kola A-1 lige naše zemlje večeras su u posljednjem susretu kola u Lukavcu snage odmjerili KK Lukavac i KK Burch, a gosti su slavili nakon produžetaka 81:74. (16:17, 18:10, 17:19, 16:21, 7:14).

Gosti bolje otvaraju susret te dobijaju prvu četvrtinu 17:16, ali se domaći vraćaju i na pauzu se odlazi pri rezultatu 34:27. 

Sarajlije se ne predaju i uspjevaju stići prednost neugodnih Lukavačana, te u neizvjesnoj završnici preko Mirze Velića dolaze do izjednačenja. 

U produžetcima izabranici Damira Pindže zahvaljući većem rosteru bilježe pobjedu 14:7, za konačnih 81:74. Kod Lukavca se istakao Adnan Čosić sa 26 poena, dok je u redovima Burcha sjajan bio Mirza Velić sa 25. 

U ostalim susretima Vogošća je deklasirala Gradinu iz Tešnja sa 129:62, dok je u kantonalnom derbiju Travnik bio bolji od bugojanske Iskre 87:77. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi