Burch u novu sezonu ulazi sa novim trenerom

Burch u novu sezonu ulazi sa novim trenerom

D. Rakanović

Košarkaški klub Burch iz Sarajeva u predstojećoj sezoni imaće novog trenera. 

Mladi stručnjak Bakir Srna vodiće sa klupe prvi tim Burcha koji će nastupati u A1 ligi.

Srna ima 31 godinu i trenersku karijeru je počeo u Impulsu gdje je dvije godine radio sa mlađim kategorijama, a treću godinu je bio trener seniorske ekipe koja je nastupala u A2 ligi. Potom je uslijedila epizoda u Novom Gradu gdje je vodio ekipu u A1 ligi, da bi nakon toga vodio pionire Bosne i na državnom prvenstvu osvojio drugo mjesto. 

Posljednjih šest godina radio je u sarajevskim Sparsima u svim omladinskim kategorijama. Sa Sparsima je po dva puta bio pionirski prvak i viceprvak države, i jednom je osvojio titulu prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji.

Podsjetimo, Burch će pripreme za predstojeću sezonu početi 4. septembra, a na seniorskom nivou će imati dvije ekipe koje će nastupati u A1 i A2 ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi