Bureković i Mihojević starteri u pobjedi Goztepea u prijateljskom meču
Bureković i Mihojević bi trebali biti u početnoj postavi predstojećeg vikenda, kada će njihov tim dočekati veliki Fenerbahce.Foto:Goztepe.org.tr

Na najbolji način najavili derbi protiv Fenerbahcea

Bureković i Mihojević starteri u pobjedi Goztepea u prijateljskom meču

D. Kurbegović

U većini nogometni prvenstava u Evropi je pauza zbog reprezentativne pauze. To su mnogi klubovi iskoristili da se dodatno uigraju za nastavak sezone, a neki su igrali i prijateljske utakmice.

Turski Göztepe za koji od ove sezone nastupaju dvojica bivših mladih reprezentativaca BiH, Dženan Bureković i Marko Mihojević odigrali su prijateljski meč protiv ekipe iz drugog ranga nogometa u ovoj zemlji, tima Menemenspora.

Utakmicu od prve minute počeli su i Bureković i Mihojević, a zanimljivo da je gol za 1:0 postigao Dženan Bureković i to glavom, što je rijetkost da lijevi bočni postiže golove na taj način. Dobru partiju ovaj nekadašnji igrač Čelika, Vojvodine i Újpesta je krunisao i asistencijom za drugi gol, koji je postigao Guilherme. Do kraja prvog poluvremena još jedan gol u mreži gostiju, strijelac za 3:0 bio je Cherif Ndiaye. U drugom poluvremenu ekipa Göztepea postigla je još jedan gol, te je 4:0 bio i konačni rezultat ovog meča protiv ekipe Menemenspora.

Bureković i Mihojević odigrali su veoma dobro, te bi se trebali naći u prvoj postavi u nedjelju u derbi utakmici, kada će na svome terenu dočekati veliki Fenerbahçe. Nakon četiri odigrana kola Göztepe je na omjeru od jedne pobjede i tri remija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Sigurno da će naši internacionalci ove sezone biti važne poluge u ekipi, koja ima za cilj biti u gornjem dijelu najjačeg šampionata Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi