Bureković i Radinović za kraj prelaznog roka Željezničara

Uskoro novi igrači na Grbavici?

Bureković i Radinović za kraj prelaznog roka Željezničara

Adnan Beganović

Višestruki bosanskohercegovački prvak Željezničar u ovom prelaznom roku je najaktivniji premijerligaški klub.

Odmah nakon posljednjeg susreta prvog dijela sezone iz Željezničara su objavili da sporazumno raskidaju saradnju sa Dušanom Mladenovićem, Diattom, Ivanom Livajom, Dejanom Uzelcem, Jocom Stokićem, a par dana kasnije sporazumno su se Plavi razišli i sa Zoranom Kokotom.

No, oko dva mjeseca kasnije Željezničar je ostao bez još jednog igrača iz prvog dijela sezone. Naime, Plavi su za 500.000 eura plus procenat od narednog transfera turskom Konyasporu prodali mladog Amira Hadžiahmetovića, a svi ovi odlasci značili su i da će Željezničar dobro obnoviti svoj igrački kadar.

Prije kraja prvog dijela sezone ekipa s Grbavice potpisala je ugovor sa Mailsonom, a nakon toga na Grbavicu su stigli Siniša Stevanović, Ivan Lendrić, Mirko Kramarić, Samir Bekrić, Nermin Zolotić (posudba), Irfan Fejzić, Srđan Stanić, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Dejan Đermanović i Jadranko Bogičević.

Međutium, to nije sve, odnosno Plave s Grbavice do kraja prelaznog roka mnogla bi pojačati još dva fudbalera, a radi se o prvotimcu Čelika Dženanu Burekoviću, te prvotimcu Borca Uglješi Radinoviću.

Oba pomenuta fudbalera, prema našim informacijama dogovorila su saradnju sa Željezničarem, te su svoj status u aktuelnim klubovima predali na arbitražu, a ukoliko kao pobjednici izađu iz arbitražnog postupka, pojačat će Plave.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema još uvijek neslužbenim informacijama Bureković će dobiti spor sa Čelikom i postoji mogućnost da se već danas priključi Željezničaru, dok će Radinović ukoliko ne dobije papire u narednim danima, Plave sigurno pojačati na ljeto.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi