Bureković: Očekujemo dobre rezultate protiv Švicarske i Norveške

Defanzivac Vojvodine i mlade reprezentacije BiH

Bureković: Očekujemo dobre rezultate protiv Švicarske i Norveške

D. Kurbegović

Mlada nogometna reprezentacija BiH koju predvodi selektor Darko Nestorović 02 i 06. septembra na stadionu Grbavica odigrat će dvije kvalifikacione utakmice protiv selekcija Švicarske i Norveške.

Trenutno se naši mladići nalaze na posljednjoj poziciji na tabeli, ali su u posljednje dvije utakmice protiv Engleske i Kazahstana pokazali da posjeduju kvalitete, koji bi trebali pokazati na domaćem terenu u naredne dvije utakmice.

Na spisku igrača za ove utakmice našlo se mjesta i za 20-godišnjeg lijevog beka Vojvodine, koja s Crvenom Zvezdom dijeli lidersku poziciju Super Lige Srbije.

S bivšim igračem zeničkog Čelika razgovarali smo o narednim utakmicama reprezentacije, statusu u novom klubu, te situaciji u njegovom matičnom klubu s Bilinog polja.

"Drago mi je što sam napravio iskorak u karijeri prešavši u jedan od najboljih klubova u Srbiji.Mislim da nisam pogriješio, Vojvodina je odličan klub za mene i moj dalji razvoj. Što se tiče uslova, imam sve što jednom mladom igraču treba da bi napravio karijeru.Svi su me odlično prihvatili i stvarno sam sa svime prezadovoljan.Dobro se radi na treninzima, iako još nisam odigrao nijednu utakmicu , očekujem da u narednom periodu dobijem priliku koju ću siguran sam iskoristiti" nada se Bureković.

Reprezentacija BiH igra protiv Švicarske i Norveške, koji su nam dužnici iz prvih utakmica.

"Drago mi je što sam na spisku selektora, on dobro poznaje mene još od prošle sezone i nastupa u Čeliku. Iako nisam još igrao Vojvodini, osjećam se spremno jer sam svaki dan radio na sebi i vjerujem ako mi selektor ukaže priliku da neću razočarati. Na nama igračima je da damo maksimum u ove dvije utakmice, protiv reprezentacija koje sigurno nisu kvalitetnije od nas, pokazali smo u prvim utakmicama da se možemo ravnopravno nositi s njima, te se nadam da ćemo u ove dvije utakmice ostvariti i tu prvu pobjedu u ovim kvalifikacijama" kaže defanzivac kluba iz Novog Sada.

Bez obzira na odlazak iz Čelika, Bureković svakodnevno prati razvoj situacije i rezultate bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kako sam otišao u Novi Sad svaki dan sam pratio i pratim stanje u svome Čeliku. Iako to rezultati ne pokazuju mislim da stanje u klubu ide na bolje, te da će se uz jedan kvalitetan dogovor svih strana klub vratiti na staze stare slave. Svima nam je potreban Čelik, koji je imao prosjek preko 5000 navijača na utakmicama. Koliko sam upućen Grad pomaže maksimalno klubu i nadam se da će uz dogovor s navijačima uskoro to biti onaj klub kakav dolikuje imenu i renomeu.Nadam se da konačno dolaze bolji dani za moj bivši klub i da će se svi zajedno dignuti i vratiti Čelik u vrh nogometa u BiH", kazao je za SportSport.ba Dženan Bureković.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi