Burgosov oproštaj od grba Atletica
Foto: Screenshot

Nakon devet godina napušta Simeoneov tim

Burgosov oproštaj od grba Atletica

Atletico Madrid je u nedjelju odigrao posljednju utakmicu u sezoni, na svom terenu. Bio je to meč zadnjeg kola La Lige, protiv Real Sociedada.

A bila je to prilika da se German Burgos, dugogodišnji pomoćni trener Atletica, oprostio od stadiona, dok je poseban trenutak imao pokraj grba Jorgandžija na travnjaku.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CC2-_fPKUDy/[/instagram]

German Burgos, nekada reprezentativni golman Argentine, već devet i po godina čini važan dio trenerskog tima Diega Simeonea.

Simeoneov pomoćnik je bio i prije nego što su stigli u Atletico - kratko su radili u Cataniji i argentinskom Racingu.

Zvanično je Burgos član šefa struke Atletico Madrida (za koji je i branio) od decembra 2011. godine. Ipak, dolazi vrijeme za rastanak.

Svoj odlazak iz Atletico i napuštanje Simeoneovog tima Burgos je najavio prije mjesec i po.

"Mislim da sam dovoljno kvalificiran da vodim prvi tim. Više sam puta ručao ili večerao s Cholom više nego s porodicom", rekao je tada Burgos i najavio početak samostalne trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinski stručnjak se još neće pozdravljati sa ekipom s obzirom da je Atletico u završnici Lige prvaka koja se igra narednog mjeseca.

Inače, German Burgos je na golu Atletico Madrida stajao od 2001. do 2006. godine. Prethodno je bio čuvar mreže Mallorce, Rivera i Ferra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti