Burić bi se volio vratiti u bivši klub: To je moj dom
Foto: EPA

Ugovor mu ističe naredne godine

Burić bi se volio vratiti u bivši klub: To je moj dom

Iskusni bh. golman Jasmin Burić (33) izjavio je kako bi se u dogledno vrijeme mogao vratiti u Lech.

Burić je nakon skoro deset godina provedenih u Lechu odlučio da svoju karijeru nastavi u Izraelu, u Hapoelu iz Haife, a partije koje je pružao proteklih mjeseci donijele su mu i poziv selektora Bajevića za utakmice baraža.

Prema ugovoru Burić bi se u Izraelu trebao zadržati do ljeta 2021. godine, a nakon toga nije isključeno da se vrati u Poljsku, odnosno u Poznan, koji smatra svojim drugim domom.

"Naravno da žalim zbog odlaska, ali ja nisam imao ništa s tim. Lech je moj tim, u dobru i u zlu, tu sam proveo jako puno godina i dugujem mnogo. Volio bih se vratiti", kaže Burić i dodaje:

"Poznan je moj dom, sve sam organizovao i tamo ću sigurno živjeti nakon što završim karijeru. Trenutno o tome još ne razmišljam, cilj mi je igrati što duže. Ugovor s Hapoelom mi važi do 2021. godine i još je rano pričati šta dolazi nakon toga. Sada mi je lijepo u Izraelu, klub je lijep, zemlja također, mada je sve skuplje u odnosu na Poljsku. Uz to, more je blizu, hrana je dobra... Nemam razloga da se žalim", ističe nekadašnji golman Čelika.

Opisao je i kakvo je stanje u Izraelu uslijed epidemije koronavirusa.

"Situacija je slična kao i u Poljskoj. Sve osim prodavnica, apoteka i benzinskih pumpo je zatvoreno. Iz kuće izlazim samo ukoliko moram po namirnice. Ljudi su ovdje dosta disciplinovani, iskustvo ih je naučilo da u ovakvim situacijama moraju slijediti upute vlasti."

Ne podnosi baš najbolje dane u karanteni.

"Još se ne zna kada bi se liga mogla nastaviti. U početku smo trenirali u klubu, bili smo podijeljeni u grupe kako bismo smanjili rizik od infekcije, ali sada je i to zabranjeno. Vježbamo samo kod kuće. Zabranjeno je i trčanje vani. Svaki dan izgleda isto, leđa me bole od ležanja, a oči od gledanja serija."

Burićev Hapoel iz Haife je inače regularni dio prvenstva okončao na šestoj poziciji, što je svakako uspjeh za ovaj tim.

Top Komentari

19211921
hvataj se playstationa majstore i brze ce proci
2 0
hasanze
Bravo ni spomena kluba koji te afirmisao, sram te bilo .Celik u srcu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi