Burić: Maccabi igra veoma ofanzivno, ali imaju mane u odbrani što Željezničar mora iskoristiti
Burić je za naš portal analizirao protivnika Željezničara u Evropi, a prema njegovim informacijama izabranike Amara Osima očekuje težak zadatak

Golman Hapoel Haife analizira protivnika tima s Grbavice

Burić: Maccabi igra veoma ofanzivno, ali imaju mane u odbrani što Željezničar mora iskoristiti · Intervju

D. Kurbegović

Danas su naši klubovi dobili protivnike kada je u pitanju Evropska liga. Najgoreg protivnika dobio je Željezničar, koji će gostovati kod Maccabi Haife. Ovaj višestruki prvak Izraela klub je koji je veoma organizovan i ozbiljan, te koji se uvijek nalazi u samom vrhu nogometa u ovoj zemlji.

Kako bismo potražili više informacija o protivniku Željezničara u Evropi, kontaktirali smo našeg reprezentativca Jasmina Burića, koji brani u ovoj zemlji, za Hapoel Haifu, koja je prošle sezone osvojila šesto mjesto u prvenstvu. Burić vrlo dobro poznaje ekipu Maccabija, a za SportSport.ba analizirao je narednog protivnika tima s Grbavice, te otkrio njihove prednosti, ali i neke od mana za koje misli da mogu pomoći Željezničaru.

"Maccabi je favorit u ovom meču protiv Željezničara, prema mom mišljenju svakako im je prednost što igraju samo jednu utakmicu. To je veoma ozbiljna ekipa, koja igra veoma ofanzivno, postigli su najviše golova u prošloj sezoni, što dovoljno govori o napadačkim kvalitetama. Završili su drugi na tabeli, ali sada im se promijenio trener, tako da ne znam hoće li mijenjati koncept igre, vidjet ćemo kako će sad igrati. Mislim da je najveći problem Maccabija njihova odbrana, vezni red i napadači su im stvarno odlični. Igraju s puno posjeda, kruže s loptom, tako da tako faktički izluđuju protivnika, igraju dosta kroz sredinu i stvarno je Željezničar dobio teškog protivnika", ističe Burić.

U Haifi je veoma vruće i teško je za trenirati, a posebno igrati utakmice

"Mislim da je prednost Maccabija i ta vrućina, vlaga, teško je nama ovdje koji svaki dan treniramo i nije lako igrati, velika je sparina, teško igrači to sve podnose. Možda je i bolje što se igra jedna utakmica, ali da je makar u Sarajevu, a ne ovdje. Ne treba se predavati, kao što sam rekao i oni imaju svoje mane u defanzivnom dijelu, te sam siguran da se to može iskoristiti. Po meni Željezničar mora igrati pametno, ne smiju puno otvarati, moraju koristiti svaku grešku zadnje linije i biti strpljivi", kaže bivši golman Čelika i Lecha.

Prvenstvo još nije počelo, ali će početi jedno drugo takmičenje kao uvod u sezonu

"Liga kreće 29. avgusta, ali ovdje ima prije početka sezone Toto Kup, koji je kao zagrijavanje za početak lige, nije to oficijalni Kup, ali to dobro dođe da se ekipe uigraju kroz utakmice. Sve je normalno isto kao liga, podijele se timovi u dvije grupe i ima dosta vremena i utakmica do početka lige da sve ekipe budu na visokoj razini", kaže čuvar mreže naše reprezentacije.

Njegov Hapoel prošle je sezone u četiri navrata igrao protiv Maccabija

"Nismo se proslavili, bilo je 0:0, pa smo izgubili 3:0, pa smo opet igrali neriješeno 2:2, te zadnja utakmica izgubili smo 4:0. Moram istaći da u utakmicama u koji smo poraženi oni su nas uništili na kontranapade, tu su isto tako veoma jaki, tranzicija im je jača strana", ističe naš čuvar mreže.

Rado će dati korisne savjete svome vjenčanom kumu i najboljem igraču Željezničara

"Kum je kum, morat ću Štilića dobro pripremiti za ovaj duel. Naravno da želim da prođe naš klub, imaju teškog protivnika, ali ništa nije nemoguće. Treba biti pametan, jedna je utakmica i moraju se iskoristiti sve mane u odbrani Maccabija. Nadam se da će kum biti igrač odluke, kao što to radi u Premijer ligi BiH", kazao je za SportSport.ba Jasmin Burić, golman Hapoel Haife, koji je u prošloj sezoni svojim odbranama odveo svoj tim u Ligu za prvaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

stole
Hvala na savjetu Buricu sve najbolje u karijeri
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi