Burić nakon povrede ponovo u konkurenciji za tim

Burić nakon povrede ponovo u konkurenciji za tim

Dino Kurbegović

Nogometaši Lecha iz Poznana ove sezone imaju za cilj izboriti nastup u Evropi, nakon 20 odigranih kola ekipa se nalazi na četvrtoj poziciji sa 33 boda, pet manje od prvoplasirane Legije.

Za Lech već šest godina uspješno brani 27-godišnji golman Jasmin Burić, bivši golman Čelika, koji je u Poljskoj sa ovim klubom osvojio sve što se može osvojiti.

Burić je u prošloj sezoni imao probleme s povredom, ali u ovoj se vratio na gol Lecha i ponovo brani u vrhunskoj formi. Pred početak drugog dijela sezone, ovaj Zeničanin povrijedio na treningu, tako što mu je nehotice jedan igrač stao na nogu. Nakon što je radio individualno 14 dana, ove sedmice Burić je ponovo počeo raditi s ekipom i u konkurenciji je za gol Lecha.

"U utorak sam se vratio radom s ekipom i pod punim opterećenjem, drago mi je što je konačno došao kraj mojim mukama s povredama. Ne osjećam više nikakve bolove i to je jedino važno. Spreman sam stati na gol, sada je sve na treneru kada će mi ponovo ukazati šansu", kazao je Burić za oficijalnu stranicu Lecha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.