Burić sa Lechom savladao Bunozinu Wislu

Burić sa Lechom savladao Bunozinu Wislu

Midhat Šljivak

Lech iz Poznana savladao je večeras u 10. kolu poljske Ekstraklase na gostovanju ekipu Wisle Krakow sa 1:0.

Do gola su gosti iz Poznana došli u 36. minuti susreta. Szymon Drewniak  je matirao domaćeg golmana Pareika za vodstvo gostiju od 1:0, što je bio rezultat kojim se otišlo na odmor.

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru Wisle, ali domaći fudbaleri do izjednačenja nisu mogli. Nekoliko jako dobrih intervencija imao je nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Burić, koji je bez problema sačuvao gol Lecha u ovom susretu, te je ostalo 1:0 za tim iz Poznana.

Pored Burića koji je branio za Lech, kompletan meč za Wislu je odigrao  još jedan bivši mladi reprezentativac naše zemlje Gordan Bunoza.

 


Wisla - Lech 0:1 by _gosc_

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.