Burić: Sušić je među igračima koji najviše pokazuju
HNK Hajduk

Trener Hajduka pohvalio Sušića

Burić: Sušić je među igračima koji najviše pokazuju

HNK Hajduk u proljetni dio sezone u hrvatskom prvenstvu ulazi sa velikim optimizmom. 

Momčad koju vodi Damir Burić trenutno se nalazi na trećoj poziciji sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Dinamo, a ovosezonske ambicije svode se isključivo na prekidanje "Modre" dominacije i osvajanje titule. 

"Nestrpljivo čekamo utakmicu sa Slaven Belupom. Naporno smo radili na pripremama. Pred nama je vrlo teška utakmica i očekujem da ćemo dobrom igrom razveseliti naše vjerne navijače na 105. rođendan kluba", kazao je trener Damir Burić u razgovoru za hrvatske medije, dodavši:

"Napustilo nas je nekoliko igrača, nadomjestili smo ih mlađima, i očekujemo da oni budu naša nova kvaliteta. Veselim se da su tu Zdravko Simonović, Toma Bašić, Frane Vojković, koji igraju u veznom redu, na mjestu Milovića priliku će dobiti Šimić, tu su i napadači Prskalo i Mastelić. To je plejada naših mladih igrača, kojima ćemo dati prostora da nas obraduju svojom kvalitetom."

Burić je potvrdio da će novi kapiten Hajduka golman Lovre Kalinić, a među njegovim zamjenicima je i bh. reprezentativac Tino Sven Sušić kojeg je posebno pohvalio tokom razgovora za hrvatske medije.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Naš plan je da na svim pozicijama imamo po 2-3 igrača koji će ih zamijeniti. Neće to ići pojedinačko, svako mora istrčati 'metar više', a u tom segmentu za sada najviše pokazuju Juranović, Tudor, Bencun i Sušić", istakao je Burić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi